Aloha midt i Brandenburg – Tropical Island

Tropical Islands

Tropical Island befinder sig i verdens største selvbærende konstruktion og skaber det perfekte klima til en ferie i syden også selvom den står i norden.

Fra militær til fornøjelse

Det nuværende Tropical Island ligger på en forhenværende militær flyveplads. I 1938/39 byggede man Flugplatz Brand i forbindelse med et nærliggende kasserne anlæg. Men der var ikke udstationeret nogen flyverenheder her. Under krigen i 1939 til 1942 blev pladsen brugt til at uddanne piloter fra Flieger-Ausbildungs-Regiments 82.

Efter Anden verdenskrig overtog Sovjetunionen området og udvidede flyveplads med en længere start og landebane i 1950/1951 og i 1958 kom en landebane mere til.

CargoLifter AG købte i 1998 området og begyndte herefter at bygge den enorme værfts hal, som allerede dengang skulle blive til verdens største fritstående bygningsværk med en længde på 360 meter, 210 meter bredde og 107 meter højde. Hallen stod klar og blev indviet i 2000

CargoLifter AGs plan var at udvikle og bygge transportluftskib, der skulle kunne klare en last op til 160 tons. Men firmaet gik konkurs kun to år efter hallen stod klar.

Tropisk paradiser til masserne

Efter CargoLifter AGs konkurs blev hallen og et stykke af området købt af det Malaysiske selskab Tanjong, som byggede hallen om til Tropical Island der åbnede i 2004. Den store hal kan dagligt rumme op til 6000 gæster og talte i 2019 – 1.300.000 besøgende. Hvis man vil besøge Tropical Island skal man køre ca. 50 km syd for Berlins bygrænse, hvorefter man fra lang afstand kan se den enorme hal rage op mit i ingenting. Nært ved er forsat den gamle landingsbane, som står øde hen.

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk