Højt over byen troner slottet – Wernigerode slot

Bjerge så langt øjet rækker, smukke bindingsværkshuse og det hele præget af skov. Slot Wernigerode minder om noget taget fra en eventyr bog.

Se toppen af Harzen herfra

Slottet på bjerget – ligger højt over byen og kan se på lang afstand. Allerede før man kommer til Wernigerode by, kan man se det prægtige slot trone over byens mange huse.

Et besøg er Wernigerode slot bestemt værd, den imponerende beliggenhed gør udsigten fra slottets højdeterrasse enormt flot og ved godt vejr er der udsigt til Harzens højeste punkt – Brocken (Bloksbjerg).

Borgen blev bygget på bjerget over den allerede eksisterende by Wernigerode i årene 1110 til 1120. Slottet er nemt tilgængeligt med det lille elektriske tog, som kører fra byens centrum med flere stop op til slottets indgang eller via en lille gåtur.

En Museums tur rundt i slottet er en oplevelse for sig selv, nogle af de original indrettede værelser giver en følelse af at være Tornerose på slottet eller som en Konge i Riddersal. De mange rum er indrettet på vidt forskellige måder og indeholder mange små detaljer, så kig endelig op mod loftet ved et besøg.

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk